lørdag 3. august 2013

Oranienburg - Waren

Vi har hatt en sykkelfri dag i Waren, en veldig fin by omtrendt midt mellom Berlin og Rostock. Waren ligger ved innsjøen Müritz, som er en av Tysklands største innsjøer. Båtlivet her kan nesten sammenlignes med Skagen!

Det er moro å sykle på "kjente" veier, men det er også rart hvordan vi husker steder og strekninger fra turen for to år siden. Enkelte områder opplevde vi tyngre forrige gang, men vi har også glemt mange bakker og småkupperte strekniner. Vi har blitt overrasket over avstanden mellom enkelte steder, noe som sikkert kan forklares med at vi trenger færre pauser enn sist, og har høyere gjennomsnittsfart når vi sitter på sykkelen. Noen steder er forresten finere enn vi husket. 

Det var imidlertid to ting som svarte til minnene og forventningene: Iskremene på Stadtgarden i Zhedenick var like store og gode som sist, og pensjonatet Alter Hafen i Ziegeleipark Milenberg var akkurat så koselig som vi husket. Der hadde vi en fin kveld sammen med morfar og Lisbet. De er på sin årlige motorsykkelferie, og la turen innom sykkelruta vår. Det var stor stas å møte morfar og Lisbet, og vi takker for en kjempekoselig kveld! 

Det har kanskje ikke blitt like mange bilder til nå på Berlin-Københavnruta som vi har tatt fram til nå, men noen har det da blitt:

Slottet i Oranienburg


Havel


Margit tar seg tid til å se på utsikten
Gjennom Linstow
Vi passerte flere sluser, her er en av dem
 

Fint å sykle langs kanalen


Inn mot byen Zhedenick fikk vi regnvær


Gjensynsglede!

Koselig med en kveld sammen med morfar og LisbetHimmelporten er til venstre...
Vi kjører på litt forskjellige sykkelveier

... og vi må innrømme at vi ikke alltid følger skiltingens anbefalinger


En av mange sjøer i Mecklenburgische Seenplatte
Sumpområde i Müritz nasjonalpark


Stor aktivitet på Havel
Kajakkene forsvinner inn i skogen

Sykkelvei av belegningsstein


Vetle


Havna i Waren


Müritz


Waren - en innlandsby...

Ingen kommentarer: