onsdag 5. juni 2013

Venezia

Oppdatert av Aina i Venezia 5.6.2013:

Nå er det to dager siden vi kom til Camping Venezia. Det føles litt surrealistisk at vi endelig er her. Flere års planlegging har nå blitt til virkelighet!

Reisen til Venezia gikk veldig fint, til tross for et par snubletråder før vi kom avgårde fra Norge. Søndag kjørte vi bagasjen til Gardermoen, inkludert fire sykler innpakket i pappesker donert av Sykkel og Fritid. På veien møtte vi et usannsynlig regnvær, og det gikk som det måtte gå med pappeskene... Den ene gikk delvis i oppløsning, én eske gikk opp på undersiden, mens de to siste kun ble fuktige i noen hjørner. Heldigvis tørket eskene rimelig greit over natten på bagasjeoppbevaringen. Og som kjent, kan det meste repareres med gaffatape. Vi lappet eskene sammen så godt det lot seg gjøre. Mannen i innsjekkingsskranken, som åpenbart hadde en dårlig dag på jobben, fikk en enda værre dag på jobben da vi kom drassende med all spesialbagasjen (ca. 160 kilo). Men Airberlin greide det denne gangen også! Vi fikk all bagasjen velberget fram.

Hurra! All bagasjen kom fram!
Marco Polo Airport er oversiktlig og grei.  En toller spurte om det var gamle sykler vi hadde med, før vi ble vinket gjennom. Vi fant enkelt et greit område ute i skyggen, hvor vi fikk skru sykler i ro og fred - om enn ikke uten tilskuere.

Mor og far skrur sykler mens Margit og Vetle passer på 

Klare for sykkeltur!

Campingplassen fant vi greit. Den er enkel og oversiktlig, med fine sanitæranlegg og en hyggelig kafé. Badebassenget er ikke stort, men helt greit for de badeglade små. Fra campingplassen er det et par hundre meter å gå til bussholdeplassen, og det tar ca 10 minutter med buss til Venezia.

Det er skrevet utallige reiseskildringer om Venezia, så det skal ikke vi forsøke oss på. Men vi har kost oss skikkelig og latt oss imponere av vakre bygninger, utallige bruer og trange smug. Vi har sett de viktigste attraksjonene, har kostet på oss en tur med gondol, og vi har kjørt med kanalbussen.

Gondoltur


Nå har vi hatt to fine dager i Venezia, så nå får vi vel se å komme oss hemmat...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig spennende å følge dere!!! Lykke til på italienske veier! Er det Caorle neste? Og så passerer dere mitt barndoms lille paradis Eraclea Mare:) hvor vi var hver sommer når jeg var barn. Hils, og lykke til videre! Mange klemmer fra Christine

Sykkelopplevelser sa...

Ja, etter planen skal vi overnatte i Caorle, og jeg tror vi passerer Eraclea Mare. Vi gleder oss til å komme på syklende nå. Det vesle vi har sett av italienske veier hittil, er slett ikke avskrekkende. Så får vi se hvordan det blir videre. Vi har bestemt oss for ikke å sykle til Venezia og ta ferge til Punto Sabbini. Det ser litt for komplisert ut. Vi sykler tilbake forbi flyplassen og så ned til sjøen.