mandag 20. mai 2013

Glava tour og Tour of Norway for kids

Lørdag var vi i Brumunddal for å hylle store sykkelhelter i Glava tour – og Margit og Vetle skulle delta i Tour of Norway for kids.

Ottestad sykkel hadde annonsert fellessykling fra Vikingeskipet til Brumunddal kl 11 på lørdag, for å se starten på Glava tour. Margit og jeg kasta oss avgårde. Margit på landeveisraceren sin, og jeg på terrengsykkelen. Det stilte 7-8 syklister utenom oss. Margit klarte fint å følge gjengen, og syntes det var skikkelig moro å sykle med i gruppa. Mor derimot, hang etter som et slips på terrengsykkelen og fikk en skikkelig treningsøkt!

Tora Helene Sel og Margit foran Sky-bussen

Gjengen fra Ottestad var ikke de eneste som beundret Sky-bussen
og håpet på et glimt av Edvald og co.
Edvalg Boasson Hagen


Etter at de store syklistene var sendt avgårde mot Lillehammer, var det klart for mange små syklister i Tour of Norway for kids. Vetle stilte i 7-8 årsklassen, og Margit i 11-12 årsklassen. Vetle syklet én runde på 700 meter og vant sin klasse. 11-12 og 13-14 årsklassene ble slått sammen og syklet tre runder. Margit kom i mål som nr. 3, bare slått av to gutter som sannsynligvis var i aldersklassen over. Kjempebra innsats!


Start nr. 31

Vetle klar for start

Først over målstreken

All grunn til å være fornøyd med innsatsen!

Margit er innbitt før start

Margit spurter om andreplassen...
... men må se seg slått av gutten foran


Neste helg – 25. og 26. mai – skal Margit for første gang delta i "ordentlig" landeveisritt. Eidsvollrittet for Ungdom. Lørdag kl 1800 er det tempoetappe med intervallstart på 10 km, og lørdag kl 0900 er det fellesstart på 12,2 km. Så vidt jeg har forstått, er det både enkeltvis og sammenlagt premiering. Dette blir utrolig spennende!

I mellomtiden skal Margit til Knattholmen på leirskole. Også det blir utrolig spennende.

1 kommentar:

Elin sa...

Gratulerer så mye til de flinke ungene! Lykke til på Eidsvollrittet Margit, og kos deg på leirskole!