lørdag 25. mai 2013

Eidsvollrittet for ungdom

Oppdatert søndag 26.5.

I helgen har Margit deltatt i "ordentlige" landeveisritt for første gang. 10 km tempoetappe ble syklet lørdag på tiden 20:14. Dvs. at Margit holdt nesten 30 km/t i snittfart! Det holdt til 9. plass (av 10 startende i K11-12). Veldig bra tid til å være første gangen. Det er ikke mange turene Margit har hatt på landeveissykkelen sin ennå.

Søndag morgen var det 12,2 km fellesstart. K11-12 syklet sammen med M/K 10, så det var nesten 30 startende i denne fellesstarten. Det var 5-6 jenter som gikk tidlig i brudd. Margit ble hengende litt etter, og hadde valget mellom å slippe seg ned til resten av "feltet", eller å forsøke og nå igjen bruddet og henge på dem. Margit valgte den mest offensive varianten. Det holdt en stund, men hun måtte slippe i noen bakker drøyt halvveis på runden, og kom 2:40 etter i mål. Margit endte på 7. plass i fellesstarten, og ble også nr. 7 sammenlagt.

Det gikk bra med flere av Ottestadsyklistene. Blant annet endte to gutter i klassen M 15-16 på hhv. 6. og 8. plass sammenlagt, og to juniorjenter kom på hhv. 3. og 5. plass. En bra sykkelhelg for ungdommene fra Ottestad.

Her er et par bilder fra lørdagen:

Margit varmer opp i forkant av tempoetappen

Sykkelen er klarert, venter på start.

Klar, ferdig....!

Konklusjonen etter helgens landeveisritt-debut er at dette vil vi være med på flere ganger. For Margit gav det mersmak og økt motivasjon til å trene mer landevei. Mor og far trivdes også godt som en del av sykkelsirkuset.

1 kommentar:

Tante Elin sa...

Kjempebra Margit!