søndag 3. februar 2013

Status fire måneder før avreise

Vi har kommet godt i gang med trening, men sliter også litt med sykdom.

Margit har hoppet på krykker ei uke nå, og det ser ut til å gi resultater. Hun sier at hun ikke har vondt, og opplever at ødemene blir mindre. Legen beordret fullstendig ro i fire uker. Det er framover nå det blir vanskelig å overholde legens formaninger. Etter fire uker uten fysisk aktivitet, har vi tenkt å starte forsiktig opptrening på sykkel. Vi tenker at det er lurt å starte på sykkelrulla med lette gir to-tre ganger i uka.

Mor har kommet godt i gang med trening, og opplever at formen blir bedre. Foreløpig sykler jeg tre ganger pr uke (45-60 minutter hver gang), og varierer mellom intervall (4x4 min), stigningsløp og terskeltrening. Jeg har en til to restitusjonsdager mellom treningene, avhengig av intensiteten i treningen. To ganger i uka trener jeg styrke med manualer, og jeg opplever at styrketreningene har god effekt. Vond musearm er ikke lenger vond, korsryggen er sterkere, og kneet blir bedre (i det minste så lenge jeg ikke sitter i ro på jobb). Snart skal jeg øke til fire treningsøkter pr. uke. Målet med treningen innendørs, er å øke kondisen. Når sykkelsesongen starter utendørs, starter vi med langturer.

Far har kronisk astma og sliter ekstra mye når det er kaldt. På denne årstiden har han særlig lett for å pådra seg luftveisinfeksjoner. Det setter noen begrensninger for treningsintensiteten. Han trener også styrke, men varierer kondisjonstreningen mellom løping og sykkel - litt avhengig av hvor kaldt det er ute.

Bare minstemann er i god form - med unntak av noen dager med influensa. Han trener taekwondo en dag i uka, og kan øke til to treninger nå som han har fått gul stripe i beltet. Utenom de faste treningene, tar han stadig armhevinger, klatrer på veggen, står på balansebrett m.m. Bare han får noen mil på sykkelen fra snøen forsvinner, er nok han den som vil være best rustet for langtur.

Inntil videre følger vi med på reisen til Birgitte og Anders. Neida, vi kjenner dem ikke, det bare føles sånn... Jeg er en stor beundrer og gleder meg for hver ny oppdatering som kommer: http://lynvingen-blogg.blogspot.no

Ingen kommentarer: