lørdag 23. februar 2013

Status 100 dager før

I dag er det 100 dager igjen til vi setter oss på flyet til Venezia. Vi ser ut på digre snøfonner og drømmer om bare veier og sykkelføre. Mens vi venter på våren, forsøker vi å bygge opp formen, holde sykdom unna og restituere (s)kranglete knær.

Det går framover med Margit. I tre uker har hun holdt seg så mye i ro som er mulig for en 11-åring. Nå har hun kastet krykkene og forsøkt seg på noen rolige gåturer. Det ser ut til å gå bra. Hun har ikke lenger vondt, så lenge hun holder seg unna løping. Margit har også prøvd seg på sykkelrulla. Det gikk bra, hun kjente ingen ting i kneet - verken under syklingen eller etterpå. Hun skal holde seg unna håndball resten av sesongen for å unngå flere kneskader, og tiden fram til turen skal hun bruke til å finne sykkelformen.

Torsdag var mor og far på opphørsalg på Intersport, og plutselig fikk Margit sin fjerde sykkel - en Trek landeveisracer damemodell. Den står nå på rulla...

Raceren er litt stor til Margit ennå, men med noen justeringer vil hun fint kunne bruke den. Og hun vokser vel inn i den etter hvert... Hun skal ikke bruke raceren på langturen. Men det er ikke umulig hun dukker opp på Ottestad SK sine innendørstreninger i Stangehallen framover.

Det går også framover med mors kne. Jeg merker god bedring, og jevnlig sykling på relativt lette gir hjelper. (Det gjelder bare for mor å holde seg unna sko med hæler...)

Pappa Espen har vært på tre-dagers fotokurs. Der fikk han gode tips til kamerainnstilling, lyssetting, bildekomposisjoner og redigering – og ikke minst inspirasjon til å ta mye bilder. Kanskje kan også mor lære litt mer om fotografering og bilderedigering? Kombinert med gode råd fra skrivekurset til Helge Bårdseth (redaktør i reisemagasinet Vagabond), håper vi å kunne formidle noen av sykkelopplevelsene våre på en leseverdig måte.

Vi har bestilt flyreisen til Venezia, og vi har bestilt båttransporten fra Køben til Oslo. St.Hans-helgen skal vi tilbringe ved Balatonsjøen sammen med våre gode naboer. Vi setter utrolig stor pris på at Ann-Kristin, Bjørnar og Mathias vil ta seg tid og råd til å komme nedover for å tilbringe noen dager sammen med oss på den store turen vår. Det blir et hyggelig avbrekk fra syklingen, vi gleder oss allerede!

Ellers så har vi begynt å orientere oss i forsikringsverdenen. I henhold til informasjon vi finner på nettet, er det få selskaper som tilbyr forsikringer som svarer til vårt behov. Vi har laget en oversikt over utstyret vi kommer til å ha med, med unntak av klær. Vi skal ikke publisere nyprisverdien vi har beregnet på utstyret, men forsikringer som er beregnet på en tre-måneders "back-packer-tur", vil vi neppe komme langt med.Ingen kommentarer: