onsdag 4. juli 2012

København-Rønne-Sandvig/Allinge-Gudhjem

Nå er vi i Gudhjem. I dag har det vært overskyet og 16-17 grader. Greit sykkelvær, men lite som minner om juli. Vi dro fra Sandvig camping i 13-tiden etter å ha hatt en rolig morgen med god og lang frokost. Det kjentes godt å ta det med ro etter to relativt krevende dager.

Sykkelturen gjennom København og sørover til Køge gikk over all forventning. Margit og Vetle begynner virkelig å bli drevne på å sykle i storby. Det merkes at de har blitt et år eldre og mer oppmerksomme siden sist. De følger godt med og gjør som vi sier. Vi rotet litt da vi syklet over Amager, og det resulterte i at vi fant en annen sykkelvei enn planlagt. I fjor syklet vi gjennom naturreservatet på Amager, nå kom vi til sykkelveien som går sørover langs kanalen. Vi fulgte hovedveien sørover mot Køge, og ikke sykkelrute nr 9 som snor seg gjennom åkerlandskapet litt lenger inn i landet. Det er brei fin sykkelvei hele strekningen mellom København og Køge, men relativt traffikert, så man må hele tiden være obs på forbipasserende syklister. Været var greit, og vi ankom Køge ca kl 19:30. På fergekaia møtte vi flere syklister, blant annet et eldre par som har syklet mye. De anbefalte oss blant annet å sykle fra Praha langs Elbe og i Irland. Vi fortalte om våre planer, og de mente vi ville ha god nok tid med 10 uker, selv om vi har med barn. Båten ankom Køge kl 22:30, men på grunn av alle containerne som skulle av og på båten, kom vi ikke ombord før klokka var nærmere halv tolv. Det føltes lenge å vente for store og små som hadde hatt en lang dag på sykkel. Lugaren på Bornholmbåten ble en stor opptur. Vi hadde ingen forventninger, så gleden var stor da vi kom inn i en firemannslugar omtrent tre ganger så stor som en standard utvendig lugar på DFDS. Bare dusjen her var på størrelse med hele badet på DFDS. Bare så synd at man må så tidlig opp.

Havna i Køge - mens vi venter på å komme ombord

Båten legger til kai i Rønne kl 06:00, og da må alle av. Det var minst fire søvnige syklister som trillet i land på Bornholm tirsdag morgen. Klokka seks om morgenen er det ikke mye som er åpent, selv ikke i Danmark. Det var bare å sette seg på syklene - sultne og trøtte - og tråkke nordover. Vi kom til Hasle i det SuperBrugsen åpnet. På en liten grønn flekk ved havna spiste vi frokost - og sovnet...


Frokost....


... og hvil ved havna i Hasle


Halvannen times søvn under åpen himmel gjorde underverker, men det ble likevel en småslitsom tur nordover til Sandvig-Allinge. Etappene fra Lillestrøm til Oslo og København til Køge kjentes godt i beina, så grusbakkene gjennom Slotslyngen mot Hammershus føltes langt fra lettere enn de er.

Hammershus festning

Utsikten fra Hammershus festning er upåklagelig 


I går kveld tok vi en tur inn til sentrum i Allinge. Is smaker alltid godt, selv om sommervarmen glimrer med sitt fravær.


Is i Allinge

Havna i Allinge


For å spare beina best mulig, brukte vi god tid på veien til Gudhjem i dag. Tradisjonen tro ble det lunsj med lun leverpostei, stekt bacon og sjaminjong på vår "faste" rasteplass, og vi tok turen nedom helligdomsklippene ved kunstmuseet.

HelligdomsklippeneI morgen fortsetter vi mot Svaneke. Der tenker vi å bli i to netter. Det er meldt mye regn fredag kveld, så da spørs det om ikke vi forsøker å finne ly innendørs.

Utsikt fra teltet i skrivende stund.
Ingen kommentarer: