fredag 13. juli 2012

Dagstur til Helsingør


Endelig er Margit tilbake på den italienske restauranten Ciao Ciao i Helsingør.
Sist vi var her, lovte vi å komme tilbake året etter. Det gikk hele fire år!


Vi syklet fra Dragør ved Kastrup til Helsingør i dag, og det ble ny dagsrekord: 82 km! Til Helsingør (72 km) hadde vi en snittfart på 16,7 km/t effektivt, og brukte litt under 8 timer. Det er inkludert en pause i Køben, to matstopp og en isstopp. Vi hadde sol og regn om hverandre - og til og med samtidig, og vi hadde tordenvær på turen. Heldigvis var det nesten vindstille.

For en service vi fikk på restauranten Ciao Ciao i Helsingør! De ble i fyr og flamme da de hørte at vi hadde vært der for fire år siden, og at vi hadde syklet helt fra Dragør for å spise middag der igjen. Vi ble servert av sjefen, fikk ekstra god vin til prisen av husets, og vi ble påspandert både forrett og dessert. Og vi lovte å komme tilbake neste år når vi har syklet fra Venezia til København. Men da tar vi nok toget fra Køben og stiller i mer høvelige antrekk enn svett sykkeltøy og sure sykkelsko ;-) Det er vel unødvendig å legge til at maten på Ciao Ciao kan anbefales??

Deilig pasta på Ciao Ciao


Reisen tilbake gikk også veldig fint. Vi gikk av toget i Tårnby, kl 23:20. Det ble knapt 7 km å sykle til campingplassen, som tok oss en halv time.

På toget tilbake til Dragør

Hvis noen lurer på om vi er litt gale, så er vel dette bekreftelsen... Men vi slutter ikke å la oss imponere av ungene og alt det de klarer og ikke minst hva takler: Sykle tvers gjennom København by, inn og ut av båter og tog med sykler og bagasje, telt, regnvær, motvind, opp bakker og ned bakker, gjennom tunnel, og på ukjente veier i mørket. Og for det aller meste er de i godt humør. Men det er ikke fritt for at vi reflekterer over hva dette gjør med dem. Vil de "hate" sykling når de blir store, eller vil de elske det? Vi håper i det minste at opplevelser som dette blir gode minner, og at det bidrar til å gjøre dem i stand til å se muligheter og takle utfordringer.

Ingen kommentarer: