mandag 18. juni 2012

Moelv-Hamar i regnvær!

I kveld har vi syklet fra Moelv til Hamar. Vetle skulle inn til et legesenter i Moelv for å ta blodprøve (han er med i et forsøk med utprøving av vannkoppervaksine), så da fant vi likegodt ut at vi kunne ta med sykler og sykle hjem. Pappa Espen kjørte Vetle, Margit og mamma Aina med sykler til Moelv. Han kjørte så bilen hjem for å sykle oss i møte. Vi startet fra Moelv kl 18:20 og var hjemme 2,5 timer etterpå. Vi møtte pappa etter drøyt 11 km. Til sammen ble turen på i overkant av 27 km med en snittfart på 14,6 km/t i effektiv sykkeltid. Vi hadde til sammen 40 min med pauser under veis.

Litt av formålet med å ta turen var å få testet ungenes sykler. Margit fikk prøvd ny-sykkelen, og hun hadde heldigvis ingen "vondter" under veis. Karakoram'en som vi har gjort om til "tursykkel" med cyclocrossdekk, bagasjebrett og sykkelvesker på, triller lett, og det ser ut til at Margit sitter godt på den. Vi sender en takk til Ole på Sykkel og Fritid som alltid finner individuelle og gode løsninger! Vetle var litt motløs i starten, men det gikk seg til etter litt energipåfyll. Sykkelen hans fungerer også relativt godt, men han har hatt litt tull med girene. Vetle har begynt å sykle med klikkpedaler og er kjemepfornøyd med det. Han kjenner godt forskjellen, og "selvfølgelig" behersker han teknikken med å løse ut beina i tide.

Vi moret oss med å trene på å "ligge på hjul" og "kjøre rulle" (ikke at vi skal påberope oss ekspertise på feltet, men vi gjorde da et forsøk). Margit og Vetle syntes det var moro, og vi klarte å holde et relativt høyt tempo.Fra Moelv mot Ringsaker kirke

Regn og grått over Hedemarken

Ved Ringsaker kirke.
Margit har fått styreveske og egne sykkelvesker.

Etter hvert møtte vi pappa.
Godt å fylle på med litt kjeks og drikke.

Ingen kommentarer: