mandag 28. mai 2012

Utfordringer med NSB

Man kan aldri stole på NSB som transportmiddel når man planlegger sykkeltur. Det får vi bekreftet atter en gang. I fjor måtte vi avslutte sykkelturen Berlin-København med å sykle fra Oslo til Lillestrøm, fordi togene ikke gikk fra Lillestrøm til Oslo S. I år går det buss for tog mellom Hamar og Lillestrøm, så da kommer vi oss verken til eller fra Oslo med kollektivtransport når vi skal på sommerens sykkeltur. Løsningen blir at Mari (storesøster) kjører oss til Kløfta, så sykler vi derfra til Oslo lørdag og overnatter på hotell i Oslo til søndag.

Vi skal ta båten til København søndag 1. juli, sykle derfra til Køge og ta båten videre til Rønne og Bornholm natt til tirsdag. Planen er å ha ei uke på Bornholm, for så å sykel til Dragør utenfor København og tilbringe ei uke der med diverse dagsturer. Da skal vi kombinere sykkelturer med togturer for å få sett oss litt om på Sjælland.

Kan ikke forstå hvorfor ikke NSB kan se hva DSB gjør for å tilrettelegge for syklister!  Hvorfor må det være så mye vanskeligere i Norge? Jernbanen ligger jo allerede der!

Sykkelvogn i toget mellom Køge og Hillerup, med sykkelstativ under og klappseter over

Ingen kommentarer: