søndag 8. april 2012

Tenker framover

Nå er vi hjemme igjen etter ei fin uke på hytta. Vi har kost oss, hatt besøk av gode venner, hatt nydelig skiføre og skiftende vær.

Skisesongen er over for vår del, fra nå er det sykling som gjelder. Vi har begynt å se fram til sommerferien og turen til Bornholm og Sjælland. Vi har planer om å ta toget til Oslo, båten til København og sykle til Køge. Derfra tar vi båt til Rønne. Vi skal sykle ei uke på Bornhom, før vi returnerer til København - nærmere bestemt Dragør - som vi vil ha som utgangspunkt for turer på Sjælland i noen dager.

Men vi ser også framover til neste sommer, og har begynt å samle informasjon om mulige ruter. Like før påske mottok vi informasjonsmateriell og sykkelkart fra turistinformasjonen i Ljubliana. Slovenia ser ut som et fantastisk land å sykle i, men det er nok et ganske kuppert land. Det ser ut til at Slovienia satser en del på sykling, men også andre former for aktivitetsferie. Det er flere terrengsyklings- og downhillparker i Slovenia, og det ser ut til å være greit tilrettelagt for landeveissykling også.

Send oss gjerne tips om mulige (og umulige) sykkelveier langs ruten Venezia - Ljubliana - Zagreb - Budapest - Bratislava - Wien - Praha - Berlin (Berlin-København kjenner vi fra sist sommer).

Vi har fortsatt et forbedringspotensiale når det gjelder bagasje og pakking. Sist sommer gjorde vi oss noen viktige erfaringer, vi må blant annet slanke bagasjen en del. I tillegg bør barna sykle med litt bagasje. Selv om årets sykkelferie ikke blir like spennende (fordi vi kjenner ruta og dagsetappene er korte), skal vi bruke denne sommerens tur til å perfeksjonere pakkingen.Ingen kommentarer: