fredag 22. juli 2011

Rostock - Nykøbing

Sykkelturen fra Rostock til Überseehafen (danmarksbåten) - 12,5 km - gikk greit, vi brukte 1 time og 1 minutt. Vi hadde kanskje forventet at det skulle stå Gedser på skiltene, men det var altså skiltet til "überseehafen". Båten går annenhver time og tar 1 time og 45 minutter, så vi stresset ikke. Like ved überseehafen ligger et atomkraftverk. Da Vetle fikk øye på det, uttalte han følgende: "Mamma, er det der atomkraftverk?" Mamma: "Ja." Vetle:"Åh fy faen, nå ble jeg redd!!"
Det er tydelig at Scandiline er et båtselskap som er vant til å frakte syklister. Syklistene ble geleidet helt fremst på kaia og først om bord på båten - og først av. I Danmark følges National Cykelrute nr. 9. Det er litt synd at skiltingen endres etter grensen, vi synes godt de kunne benyttet det fine emblemet Berlin-Kopenhagen videre i Danmark. Men ellers så er det godt skiltet også her i Danmark, bare man er klar over at det er sykkelrute nr 9 man skal følge. Strekningen Gedser-Nykøbing er ikke den mest spennende i starten. Området bærer preg av forfall og fraflytting, og utsikten er stort sett kornåkre. Det tar seg betraktelig opp når man har passer Væggerløse og følger sykkelveien ut mot strandkanten, de 8-9 siste kilometrene før Nykbing. 
Vi overnattet på en naturleirplass/teltplass ca 4,5 km sør for Nykøbing. Her var det utrolig fint. Relativt usjenert og kort vei ned til en liten fin badeplass. På teltplassen er det et bord med benker, en bålplass, søppelbøtte og en utedo. På bakken er det tett og fint gras som noen tydeligvis slår med jevne mellomrom. Etter hvert delte vi leirplassen med ei hyggelig dame, Kim, fra København og hennes sønn Lasse. Kim var opprinnelig fra området og kunne fortelle oss en del om hvordan det hadde vært på syd-Falster tidligere.På vei ut av Rostock by

Atomkraftverk

Venter på båten

I Danmark!

Her var det fint!

Bading må til også på sykkelferie

Utsikten sørover fra badeplassen

Kveldsmåltid på teltplassen med hyggelige teltnaboer

Kveldsstemning - utsikt nordover mot Nykøbing

Natthimmel


1 kommentar:

Anonym sa...

Er kullkraftverk