mandag 4. juli 2011

Pakking!

Det pakkes for harde livet - og lett skal det ikke være. Sykler leveres f.eks ikke med bagasjebrett, så de store syklene ble for store for eskene med bagasjebrettene på. Enda mer demontering... Vi får plass til den ene sykkelvogna sammen med Vetle sin sykkel, men den andre må sendes separat, og vekta inngår i den øvrige bagasjevekta.

Vi har ett kolli (NortFace Duffelbag, 140 l) som veier i overkant av 20 kg p.t. På Airberlin kan man ha med max 20 kg per pers, og man kan ha flere kolli per. På nettsida til flyselskapet står det at man ikke kan (bør?) sende bagasje som veier mer enn 32 kilo. Det tolker jeg dit hen at det er mulig å ha med én enkelt bag som veier mer enn 20 kg, bare maksimal vekt på 80 kilo for oss fire ikke overstiges. Ser forresten på nettsida at prisen per sykkel har steget til 50 € - dvs doblet seg.

Tror jeg har kontroll på klærne nå - mine og ungene sine.

2 kommentarer:

Elin sa...

Hei! Grunnen til at du ikke bør sende bagasje som veier så veldig mye over 20 kg er at det er mennesker som skal løfte disse. I følge HMS-reglene er ikke stuerene pålagt å løfte så tung bagasje (den som blir merket med "heavy", som er mellom 20 og 32 kg), derfor blir bagasjen nedprioritert, og det er større sjangse for at den blir forsinket.

Så det lønner seg å fordele bagasjen på litt flere kolli, slik at man kommer under 20 kg. Du kan pakke om når du kommer fram, det går an å f.eks pakke i en lett bag som du kan sende tom hjem med posten, evt en gammel bag som du kan kaste når du kommer fram.

Sykkelopplevelser sa...

Takk for info og anbefaling! :-)