lørdag 9. juli 2011

Dag 1: Berlin-Oranienburg, 40 km

Sykkelruta Berlin-København er godt merket, og sykkelveiene er helt utrolig bra. Men foreløpig er vi bare så vidt ute av Berlin, så dette kan selvsagt forandre seg. Strekningen vi har syklet i dag, har vært veldig fin med varierende utsikt. Vi har syklet langs kanalen, gjennom skog og gjennom et par små byer. På grensen mellom Berlin og Brandenburg, Nieder Neuendorf, besøkte vi et utkikkstårn fra den kalde krigens tid. Det ligger flere rasteplasser langs sykkelveien, så det er gode muligheter for å raste under veis. Vi spiste lunsj på en rasteplass ved Henningsdorf, omtrent halvveis.

Dette er absolutt en barnevennlig distanse. Flere av strekningene hvor kartboka indikerte at vi skulle sykle langs bilvei, var det likevel fortau hvor barna syklet. Veiene var heller ikke særig traffikerte, og bilistene var hensynsfulle.

I Oranienburg syklet vi rundt en stund for å finne en campingplass som vi hadde sett på nettet, men det eneste vi så var en bobilplass. Vi tok inn på Hotel An Der Havel og fikk suite med sengeplass for fire for 120 € inkl frokost.

Sykkelveien er godt skiltet

Gjennom Hakenfelder


Elven Havel som vi sykler langs

Påbudt kjøreretning på sykkelvieenHer gikk muren ved Berlins grense

Grensevakttårnet ved Nieder Neuendorf

Matpause.
På andre siden av Havel ser vi Marinaen ved HenningsdorfHohen Neuendorf
Her var sykkelbanen belagt med rød belegningsstein, og gangveien med grå stein. 
Utrolig fint!

1 kommentar:

Rigmor( 57) sa...

Ser så fristende ut at til og jeg som ikke er så glad i / god til å sykle får lyst å planlegge en slik tur!!..men i myemindre omfang.. mer som Gøta kanal..hvertfall første gangen..Dere er helt fantastiske!! God tur videre!! jeg følger dere hver dag!!Rigmor(57)