mandag 18. april 2011

Tangen-Hamar i fantastisk vårvær

I dag har vi hatt en utrolig fin sykkeltur fra Tangen til Hamar. Mari (Margit og Vetles storesøster) kjørte oss til Tangen og slapp oss av like etter avkjøringa fra E6. Etter et par-tre kilometer langs riksvei 222 fulgte vi Mjøstråkkskiltingen innover fylkesvei 204 mot Ekeberg. Deretter følger Mjøstråkkruta fylkesvei 200 videre mot Stange kirke. Mye av ruta går gjennom granskog, men innimellom dukker det opp noen virkelige perler. Fylkesveiene fra Tangen til Stange kirke er relativt kupperte grusveier. Hadde vi visst hvor kuppert det var, hadde vi nok tenkt oss grundig om før vi valgte denne ruta med de små. Det er antakelig den mest krevende veien Margit og Vetle har syklet hittil. Men turen gikk veldig fint, og ingen klagde. De to lot det i stedet gå sport i å sykle opp alle de bratte kneikene! Til tross for at vi bare er i midten av april, er veiene nesten helt tørre. Litt uvant var det å sykle på slike veier med hybridsykkel, men det gikk helt fint. Naturlig nok ble det noen stopp under veis, og vi brukte cirka tre timer på de 17 kilometrene til Stange kirke. Der hadde vi en god pause med litt energipåfyll. Veien fra Stange kirke til Hamar er veldig lettsyklet. Asfalt og mange slakke nedoverbakker, og ikke alt for mye biltrafikk. Det virket som om ungene trivdes på syklene, og de tråkket på det de klarte opp de siste bakkene fra byen.

Til sammen ble dagens tur på 33,3 km, og vi trillet inn på gårdsplassen nøyaktig fem timer etter at vi startet fra Tangen. Sykkelcomputeren viste effektiv sykkeltid på ca 3 timer og nesten 11 km/t i snittfart.

Vi vil absolutt anbefale Mjøstråkkruta mellom Hamar og Tangen, men skal man ha med barn på egen sykkel, må man være trygg på at de takler kuppert terreng. Ellers kan det bli en lite hyggelig opplevelse for både store og små.


For varmt, av med ulltøy!
Her ser vi egentlig helt til Hamar, men
det var det ikke lett å fange med et lite
kompaktkamera

Stange Vestbygd


Ved Store Ree

En liten matrast ved Stange kirke
  

Velfortjent is og cola ved Espern.
Nå er det "bare" 3-4 km hjem.

Ingen kommentarer: