søndag 24. april 2011

Hamar-Tingnes tur/retur

Det er nesten så vi ikke helt tør å skrive om sykkelturen vi har gjennomført i dag! Vi startet hjemmefra kl 10:50 og syklet i retning Nes/Helgøya, delvis med planer om å sykle til Skafferiet på Hovinsholm på Helgøya (ca 37 km). Tanken var å få Mari eller Sondre til å hente småsøsknene der, mens vi voksne skulle få oss en treningstur hjem. I stedet snudde vi på Tingnes og syklet samme vegen tilbake, til sammen 64,4 km! Margit slet med ryggen i de lange motbakkene opp mot Duengerhøgda og måtte stoppe og strekke litt på seg. Vetle klagde litt på tunge bein og fikk noe drahjelp innimellom, i form av dytt i ryggen. Ellers var det praktisk talt ingen surmuling på hele turen. Helt ufattelig at det er mulig!

Vi valgte sykkelveien langs gamle E6 fra Hamar til Brumunddal. Den er mer lettsyklet enn Mjøstråkkruta som går via Jessnes. Mjøstråkkruta er definitivt en finere opplevelse som vi vil anbefale for de som ikke har syklet der før. Etter Brumunddal følges "gamleveien" videre over til Nes. Det er smale vegskuldre og, med unntak av noen få meter, ingen sykkelvei mellom Brumunddal og Tingnes. Til tider litt slitsomt med all biltrafikken (underlig hvor mange som er ute og kjører bil første påskedags formiddag, forresten), men de aller fleste var veldig hensynsfulle og holdt god avstand til oss ved forbikjøring. Vi møtte også veldig mange syklister som var ute på treningstur i det fine været. Bortsett fra biltrafikken, er det en veldig fin tur utover mot Tingnes. Men de 5-6 kilometrene opp til toppen av Duengerhøgda kjennes godt i beina. Det betaler seg i en skikkelig utforkjøring ned mot Tingnes (bare så synd man skal opp de samme bakkene tilbake igjen, om man ikke velger den noe lengre og mer trafikkerte ruta om Stavsjø tilbake).

Tingnes er et nydelig lite kirkested som har en bensinstasjon med gatekjøkken, en Jokerbutikk, og et Spiseri. Bensinstasjonen var åpen i dag. Det samme var spiseriet, og det var mange som hadde tatt turen innom uteserveringen der i finværet.Til høyre for kirka og brua som går over til Helgøya, er det etablert et grøntområde med bord og benker, toaletter, lekeplass og sandvolleyballbaner. Her er det sikkert fullt liv på varme sommerdager, men i dag hadde vi hele området for oss selv. Vi benyttet anledningen til å få i oss litt middag som vi lagde på primus, og samle krefter til returen. Margit og Vetle måtte selvfølgelig utforske alt de så rundt seg, så vi er litt usikre på hvor mye krefter de egentlig samlet i løpet av pausen. Bakkene opp fra Tingnes er om mulig enda tøffere enn fra andre siden, men turen opp gikk over all forventning. Vi tok et par drikkepauser, ellers så syklet vi opp alle bakkene. Utrolig for en styrke det er i små bein! Det er nok ikke mange årene før mor og far blir frasyklet på slike distanser... I Brumunddal bevilget vi oss en velfortjent is- og drikkepause ved Shell-stasjonen. Herfra er det "bare" 12 km hjem. De siste 12 gikk unna på omtrent en time, og også over all forventning. Distanserekorden til Margit og Vetle fra i fjor sommer ble slått med ei mil, men dagens rekord har vi ingen planer om å slå på en stund!

Dagens "plan B" var å ringe Sondre eller Mari  og få en av dem til å komme med bil dersom noen skulle møte veggen. Heller ikke i dag fikk vi bruk for plan B.

Fra Bergshøgda ser vi over mot Nes


Nyter utsikten og en velfortjent pause

Brumunddal på motsatt side

I farta!


 Endelig på toppen etter 5 km med oppoverbakke

Nedkjøringen mot Tingnes gir stor utsikt og stor fart!

Sultne...

Bare én oppoverbakke til, så blir det is når vi kommer til
Brumunddal...

Godt med litt hjelp når små bein blir slitne.

Vetle og Margit i Nydal. Snart hjemme!

Ingen kommentarer: