mandag 26. juli 2010

Planlegging!!

I dag har jeg tenkt og googlet og drømt og planlagt! Har analysert mulige ruter fra Venezia til Budapest - ved hjelp av Google Map, Google Earth og div andre nettsider. Jeg har satt opp forslag til etapper på 4-7 mil. Det vil sikkert endre seg en del, og sykkelturene vi skal ha i årene fram mot Den Store Turen, vil vise hvor langt vi kan sykle pr dag og hvor mange dager vi kan sykle i ett strekk. Dagsdistansene vil selvfølgelig også avhenge av hvor det er mulig å overnatte. Utfordringene ved å bruke Google-verktøyene er at de hovedsaklig tar utgangspunkt i at man er bilist. På Google Map kan man krysse av for fotgjenger og at man skal unngå motorveier, men jeg er usikker på hvor mye man kan stole på forslagene. Noe som også er en utfordring med å google ruta, er at det er vanskelig å se topografien. Antakelig må vi basere oss noe på å kjøpe kart når vi kommer til landet, men det beste hadde vært å få tak i sykkelkart (i den grad det finnes) før vi reiser.

Har funnet ungarske kartbøker på nettet som ser bra ut, men bestillingsmåten ser noe primitiv ut. Man skal bare overføre penger til en konto, så skal de sende boka. Antakelig er det ikke noe muffens, og bøkene ser bra ut - og er på engelsk.

Har også begynt å skrive ned hva vi trenger av utstyr. Til tross for at vi synes at vi har mye bra utstyr, er det ikke lite som bør fornyes... Det største er nok telt. Foreløpig har vi ikke funnet bedre kandidat enn dette. Ellers så bør vi ha bedre liggeunderlag, lakenposer, nytt kokeapparat, sykkelvesker etc etc.

Åh! Det er så leeeenge til!!!!

Ingen kommentarer: